Project

General

Profile

Bug #2987

Caractère NULL mal interprété par l'agent 2.3.16 Windows

Added by Pascal Leblanc about 3 years ago. Updated 12 months ago.

Status:
Feedback
Priority:
Normal
Category:
netdiscovery
Target version:
-
Start date:
06/10/2015
Due date:
% Done:

0%

For junior contributor:
No

Description

Pour référencer (NetDiscovery) via snmp des ACS Cisco, il semble que tout se passe correctement niveau réseau (les traces sont ok), les infos sont bien remontées à l'agent qui les transmet bien au serveur GLPI-FusionInventory mais lorsque je regarde les LOGs de l'agent j'ai un message d'erreur XML transmis par le serveur qui est <ERROR>XML not well formed!</ERROR>
En fait c'est apparemment le caractère 00 (Vu dans les traces réseau) qui est interprété comme étant � par l'agent
voir ci-dessous dans le champ MODEL (dans la trace réseau il y a 2 caractères NULL qui sont représenté dans le fichier log de l'agent par 2 �

[Mon Jun 8 16:58:03 2015][debug2] [http client] sending message:

<REQUEST>
<CONTENT>
<AUTHSNMP>2</AUTHSNMP>
<CONTACT>NUM_IMMO</CONTACT>
<DESCRIPTION>Cisco Secure Access Control System 5.2</DESCRIPTION>
<ENTITY>2</ENTITY>
<FIRMWARE>Cisco ADE-OS 1.2</FIRMWARE>
<IP>10.192.100.57</IP>
<IPS>
<IP>10.192.100.57</IP>
<IP>127.0.0.1</IP>
</IPS>
<LOCATION>Unknown</LOCATION>
<MEMORY>3</MEMORY>
<MODEL>CSACS-1121-K9 ��</MODEL>
<SERIAL>KQ16KRY</SERIAL>
<SNMPHOSTNAME>acs201</SNMPHOSTNAME>
<TYPE>NETWORKING</TYPE>
<UPTIME>63 days, 09:34:07.01</UPTIME>
<VENDOR>Cisco</VENDOR>
</DEVICE>
<MODULEVERSION>2.2.0</MODULEVERSION>
<PROCESSNUMBER>92</PROCESSNUMBER>
</CONTENT>
<DEVICEID>agent_fusion1-2015-05-28-10-14-20</DEVICEID>
<QUERY>NETDISCOVERY</QUERY>
</REQUEST>

+REPONSE DU SERVEUR


<REPLY>
<ERROR>XML not well formed!</ERROR>
</REPLY>

snmp_log.txt Magnifier (365 KB) Pascal Leblanc, 08/18/2015 03:55 PM

History

#1 Updated by Guillaume Rousse about 3 years ago

  • Category set to netdiscovery
  • Status changed from New to Feedback
  • Assignee changed from David Durieux to Guillaume Rousse
  • Priority changed from Urgent to Normal

That's a strange issue, given than MODEL value is not supposed to be read directly from SNMP, but from share/sysobject.ids file... Please attach the snmpwalk output for this device, as documented here:
http://www.fusioninventory.org/documentation/bugreport/

#2 Updated by Pascal Leblanc almost 3 years ago

Bonjour,
Merci de votre réponse, je vous joins le fichier issu du snmpwalk sur l'équipement ACS.
L'OID remontant le MODEL est "1.3.6.1.2.1.47.1.1.1.1.13.1"
Merci d'avance

#3 Updated by Thomas Lornet 12 months ago

Hello,

The file is not well formed, can you generate again the snmpwalk output for this device, as documented here:
http://www.fusioninventory.org/documentation/bugreport/

Regards

Also available in: Atom PDF